Играчи на линия
Играй
Начало » Често Задавани Въпроси

Често задавани въпроси

Какво е Tabla.bg?

Tabla.bg е социална платформа за игра на една от най-известните бордови игри на света – Табла. Регистрираните потребители могат да играят и социализират с приятели, да трупат опит и развиват профила си, да се изкачват нагоре в класацията, да печелят награди и много повече! Табла може да бъде играна на страницата ни – Tabla.bg, Facebook, както и на всички мобилни устройства. Всички права върху съдържанието на платформата и играта са запазени и са собственост на Casualino JSC.

Как да вляза в сайта?

След зареждане на сайта се изисква вход или регистрация в системата. Регистрацията може да стане по три начина:

  • Facebook вход: За по-бърза регистрация и запазване на прогреса между различните платформи използвай акаунта си от Facebook. Аватарът ти и потребителското име ще бъдат пренесени автоматично, като ще можеш да ги промениш. Ще имаш достъп до пълната функционалност на сайта и ще можеш да играеш с приятелите ти от Facebook.
  • Tabla.bg вход: Ако не искаш да използваш Facebook акаунта си, можеш да се регистрираш с имейл. От началния екран избери „Вход“ и след това – „Регистрация“.
  • Google вход: Логни се с Google акаунта си. Това ще ти даде пълни права до сайта и ще можеш да се възползваш от всички функции, които платформата предлага.
  • Вход за гости: Aко искаш да разгледаш играта преди да се регистрираш, използвай този вход. Като гост нямаш достъп до пълната функционалност на сайта. Ще имаш малко чипове за начало, не можеш да играеш срещу реални играчи, а само с ботове. Не можеш да участваш в класациите, да купуваш предмети от магазина, да разглеждаш профилите на другите играчи, както и да общуваш с тях.

Защо да се регистрирам?

Регистрирай се, за да използваш пълната функционалност на сайта и играта! Да получаваш бонус чипове, да използваш повече екстри в сайта и да спечелиш нови приятели и много други. Регистрацията е напълно безплатна. Срещу нея получаваш:

  • Уникално име в сайта
  • Възможност да си сложиш свой аватар по избор
  • Бонуси с чипове
  • Можеш да играеш с приятели
  • Можеш да участваш в класациите
  • Сметка с чипове и достъп до магазина

Защо трябва да си активирам имейла?

Активирането на имейла ще ти помогне да попълниш профила си на 100% и ще получиш бонус чипове. Ако загубиш паролата си, на този имейл ще ти пратим нова. Не пропускай новини, свързани с любимата игра!

Какво е VIP и защо да си го закупя?

VIP статусът те прави много важна персона в сайта и те отличава от всички останали играчи. Дава ти куп екстри:

  • VIP лого в аватара
  • Играеш в специални VIP стаи
  • Можеш да пишеш в общия чат
  • Можеш да заговаряш потребители на лични съобщения
  • Можеш да изпращаш покани за приятелство
  • Можеш да гледаш снимки на други потребители

Как да играя?

Избери стая в лоби според желания от теб залог. Ще бъдеш добавен в системата за създаване на игри. Когато намерим още трима играчи, ще ти изпратим покана за играта. Напускането на игри се наказва!

Какви са правилата на играта?

Можете да намерите правилата на играта описани тук.

Губя ли чипове, ако изляза от играта преди да е приключила?

Да, ако излезеш – губиш играта, както и целия си залог. Излизането по време на игра се отразява негативно на репутацията ти сред останалите играчи. Умишленото излизане от игра води до наказателна глоба от 50% от залога ти.

Защо стаите за „Напреднали“ и „Професионалисти“ са заключени?

За да имаш достъп до тези стаи, трябва да си по-високо ниво. Можеш да вдигнеш ниво като трупаш точки от игри. Когато побеждаваш, трупаш точки далеч по-бързо.

Как да намеря конкретен играч?

От страничното меню на главното лоби, изберете “Търси”. От там може да търсите конкретен играч по име.

Не си получих дневния бонус чипове! Защо?

За да получиш дневния си бонус от чипове трябва да си изиграл поне една игра след като си получил последния си бонус. Просто направи една игра и ще го получиш.

Кога започва играта?

Когато играта ти намери противник се изпраща покана до двама ви. Когато и двамата приемете поканата залозите се заплащат и играта започва. Излизането от започната игра води до наказание.

Имам проблем, какво да направя?

Натисни бутона „Изпрати проблем“ (буболечката), попълни полетата и изпрати до нашия екип. Можеш също да направиш картинка на екрана и заедно с описание на проблема да ги изпратиш на support@tabla.bg. Ако си открил проблем или играта ти е била прекратена преждевременно използвай буболечката („Изпрати проблем“), или ни пиши на support@tabla.bg. Опиши подробно проблема и ако е възможно прикачи снимка на екрана в момента, в който е възникнал проблемът.

Защо не мога да вляза в Tabla.bg?

Ако се опитваш да достъпиш Tabla.bg от web браузър трябва да имаш включени Cookies и Local Storage и изключен Private Browsing в настройките на браузъра.

Купих си чипове/VIP от магазина на Tabla.bg, но не ги получих. Какво да направя?

Понякога са възможни забавяния в зависимост от метода на плащане. Ако 20 минути след транзакцията все още не си получил своите чипове/VIP, незабавно ни пиши на support@tabla.bg.

Защо бях изхвърлен от игра?

Най-вероятна причина за това е твоята неактивност по време на игра. Когато времето ти за ход изтече и ти не си метнал заровете, те замества бот. На екрана ти се показва съобщение, че си неактивен. Можеш да се върнеш в игра до 180 секунди като кликнеш на бутона “Върни се”. Ако в рамките на това време не се върнеш в игра, автоматично те връщаме в лоби и повече не можеш да се върнеш в играта. Ако все пак си се върнал в рамките на 180 секунди, играта продължава. Ако три пъти те замести бот, следва автоматично изключване от играта и връщане в лоби.

Играта ми върви бавно, какво мога да направя?

От страничното меню отвори Настройките. Промени настройките на „Оптимизирана графика“ и „Софтуерно рендиране“ и опитай пак. Ако и това не помогне обърни се към support@tabla.bg.

Какво значи, че съм неактивен?

Времето ти за ход е изтекло, а ти не си предприел действие и те е заместил бот.

За какво служат чиповете?

Чиповете са виртуалната парична единица в Tabla.bg. Te се ползват за закупуване на предмети от магазина, за подаряване на подаръци и като залог за игри на табла. Чипове може да се закупят чрез системата за разплащане, по един от методите, които тя предоставя или да се спечелят безплатно. Всеки играч получава и безплатно чипове всеки ден като подарък.

Какво мога да правя в МАГАЗИНА?

За да използваш магазина трябва да си регистриран потребител. В магазина се продават предмети, подаръци, VIP статус, които ще направят играта ти и пребиваването ти в сайта много по-интересни!

Как се изпращат подаръци?

Намери играча, на когото искаш да изпратиш подарък в класацията, в играта, в която играеш или в списъка с играчи, кликни върху аватара му и избери „ИЗПРАТИ ПОДАРЪК“. За да изпращаш подаръци са ти нужни чипове.

Как и защо да харесам играч?

Играейки табла, ти трупаш впечатления за даден играч. Ако го харесваш как играе, ако смяташ, че е симпатичен, забавен или пък толерантен играч, то можеш да го харесаш. Кликни на аватара на харесвания от теб играч и натисни бутона “Харесай”! Този играч ще получи известие и може да реши да те хареса също. Играчите с най-много харесвания влизат в класация на най-харесвани през месеца.

За повече въпроси и информация ни пишете на: support@tabla.bg